Bloeiende perspectieven op het inzaaien van bloemenmengsels

Op donderdag 19 oktober houden we een boeiende inspiratiedag over het nut van het inzaaien van bloemenmengsels. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in.ArtA'A, Stationsplein 25, 9880 Aalter

Startplaats

19 oktober 2023 | 09u30

Start

19 oktober 2023 | 16u00

Einde

10 euro

prijs
Delen

Op donderdag 19 oktober houden we een boeiende inspiratiedag over het nut van het inzaaien van bloemenmengsels. Doen we er goed aan de natuur, en dan vooral insecten en akkervogels, een handje te helpen met het inzaaien van bloemenmengsels? En welke mengsels gebruiken we daarvoor dan best? We laten verschillende sprekers aan het woord die elk vanuit hun expertise en ervaring hun visie toelichten. Het belooft een boeiende dag te worden. De plaatsen zijn beperkt, daarom is inschrijven noodzakelijk.

Programma

9:15 uur: Ontvangst

10:00 - 10.15 uur: Welkomstwoordje door RLML

10.15 - 11.00 uur: Joachim Mergaey - Zaaien of niet zaaien, doelgericht denken bij landschapsbeheer

Joachim werkt bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. (INBO) Zijn onderzoek focust op toepassingen van populatiegenetica in biodiversiteitsonderzoek en natuurbehoud/beheer.

11.00 - 12.00 uur: Arnout Zwaenepoel - Vermijden van floravervalsing

Arnout werkt als plantenecoloog bij de West-Vlaamse Intercommunale (WVI), waar hij natuurbeheerplannen opmaakt en monitoringsstudies uitvoert.

12.00 - 12.45 uur: Lunch

De lunch bestaat uit een broodjesbuffet en wordt aangeboden door Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei.

13.00 - 14.00 uur: Matti Pisman - Co-evolutie tussen wilde bijen en flora en de invloed van inzaaien van bloemengsels op de inheemse bijenpopulatie

Matti behaalde in 2021 de titel van doctor in de biologie met zijn onderzoek naar “De impact van landgebruik op lokaal en landschapsniveau op wilde pollinatoren in vier sleutelhabitats in Vlaanderen.” Momenteel is hij actief als biodiversiteitsmedewerker bij het Regionaal Landschap Westhoek.

14.00 - 15.00 uur: Annelies Jacobs - Bermflora en vegetatie op begraafplaatsen

Annelies is werkzaam als ecoloog bij Natuurpunt Studie, gespecialiseerd op onze inheemse flora.

15.00 - 15.15 uur: Afsluitend woordje en receptie

 

Praktisch

De parkeerplaats aan het station is snel vol. Daarom mogen we van het gemeentebestuur Aalter gebruik maken van een weideparking in de Houtemstraat in Aalter. 


Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Inschrijving voor inspiratiedag - €10,00 | aantal beschikbaar: 0

Ben je vegetariër, veganist of glutenintolerant? Gelieve dit bij de opmerkingen te noteren. Zo kunnen wij ons aanbod optimaal afstemmen.Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen