Infovergadering Trage Wegen Kleit en Middelburg

Iedereen die interesse heeft in trage wegen is van harte welkom! We starten stipt om 19.30 uur (deuren open om 19.00 uur).Terug naar overzicht

Raadzaal, Gemeentehuis, Marktstraat 7, Maldegem

Startplaats

10 januari 2024 | 19u30

Start

10 januari 2024 | 21u30

Einde

gratis

prijs
Delen

Het Lokaal Bestuur Maldegem zet zich al geruime tijd actief in voor de trage wegen in de gemeente. In samenwerking met het Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en de Provincie Oost-Vlaanderen is er een gezamenlijk initiatief gestart om een overzicht te maken van de trage wegen in de regio.

Trage wegen omvatten paden en wegen bedoeld voor wandelaars, fietsers, ruiters, en andere niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Deze wegen, ook bekend als veldwegen, buurtwegen of voet- en kerkwegels, worden vaak over het hoofd gezien, terwijl ze juist van grote waarde zijn. Ze bieden een rustige en schilderachtige omgeving voor wandel- en fietstochten, en dienen als veilige alternatieven voor zwakke weggebruikers, zoals schoolgaande jeugd of voor korte verplaatsingen naar bijvoorbeeld de bakker of het werk.

Op woensdag 10 januari 2024 houden we de eerste informatievergadering over trage wegen in de Raadzaal, gemeentehuis, Marktstraat 7, Maldegem. Iedereen die interesse heeft in trage wegen is van harte welkom. We starten stipt om 19u30 (deuren open om 19u).

Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven over het trage wegenproject, en na afloop krijgen aanwezigen de kans om zich als vrijwilliger aan te melden. Als vrijwilliger heb je de mogelijkheid om de trage wegen in je eigen buurt te verkennen en te beoordelen. We focussen nu op de trage wegen in Kleit en Middelburg. Deze evaluaties worden verzameld en later overzichtelijk gepresenteerd. In een tweede evaluatievergadering bespreken de vrijwilligers dit overzicht, alvorens het wordt voorgelegd aan het Lokaal Bestuur Maldegem. Op die manier kan het Lokaal Bestuur concreet aan de slag met het opknappen van de trage wegen in de gemeente.

Vragen?

Neem contact met ons op via florence.beel@RLML.be of mobiliteit@maldegem.be

Interesse? 

Schrijf je vrijblijvend in de voor de informatievergadering (graag voor 8 januari). Hou er rekening mee dat je persoonlijke gegevens gedeeld worden met het Lokaal Bestuur Maldegem. Deze zullen niet met derden worden gedeeld.

BELANGRIJK: DUID HIERONDER HET GEWENSTE AANTAL INSCHRIJVINGEN AAN (staat standaard op 0)

Uw bestelling

Koop hier onze producten

Informatievergadering trage wegen Maldegem - 10 januari 2023 om 19.30 uur - Raadzaal, Gemeentehuis, Marktstraat 7, Maldegem - €0,00


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

© John Maenhout