Startmoment voor knotters

We houden op 15 oktober een startmoment voor alle knotters, nieuw en ervaren. Allen welkom in Jeugdcentrum Kubiek, Kerkstraat 121, Eeklo. Het startmoment is ideaal om ervaringen uit te wisselen en knotsgekke herinneringen op te halen.Terug naar overzicht

Jeugdcentrum Kubiek, Kerkstraat 121, Eeklo

Startplaats

15 oktober 2022 | 14u00

Start

15 oktober 2022 | 17u00

Einde
Delen

 

Knotboom zoekt knotter

Als Regionaal Landschap werken we rond het behoud en het versterken van ons prachtige landschap. Daarbij horen uiteraard de typische knotbomen en houtkanten. Heel wat van deze kleine landschapselementen zijn het resultaat van menselijke ingrepen en vereisen regelmatig beheer om gezond te blijven.

Digitaal platform Goed Geknot

Steeds minder eigenaars zijn in staat, of willen zelf, de noodzakelijke onderhoudswerken uit voeren. Vandaar het platform ‘Goed Geknot’.

Ben je op zoek naar lokaal en duurzaam hout? Kan je vakkundig houtkanten afzetten en bomen knotten? Heb je interesse om samen met vrienden een knotteam op te starten? Of wil je aansluiten bij een bestaand knotteam? Het kan allemaal!

Het Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei, of kortweg RLML, zoekt specifiek naar mensen uit de streek bij wie het kriebelt om in de late herfst & winter aan de slag te gaan. Registreren kan via www.goedgeknot.be en wij helpen jou verder met verzekering, contactgegeven en overeenkomsten.

  • De knotter voert de werken vrijwillig uit, in ruil voor het (dik) brandhout.
  • De eigenaar staat in voor de verwerking van het (fijn) snoeiafval.

Startmoment

We houden op 15 oktober een startmoment voor alle knotters, nieuw en ervaren. Locatie van gebeuren is het Jeugdcentrum Kubiek, Kerkstraat 121, Eeklo. Het startmoment is ideaal om ervaringen uit te wisselen en knotsgekke herinneringen op te halen. RLML voorziet een seizoensoverzicht en kleine attentie. Daarnaast wordt ook de werking van het vernieuwde goedgeknot-platform toegelicht. Ook praktische vragen rond de uitvoering van werken worden behandeld.

Inschrijven is gratis maar noodzakelijk: stuur een mailtje naar Marco.Roegiers@RLML.be

We geven onze knotters het laatste woord:

Lees de knotboombrochure Lees meer over onze knotboomwerking Schrijf je in voor het startmoment

Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.