Knotcursus - VOLZET

In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om goed met de kettingzaag te werken. De cursus omvat een theorie- en praktijkgedeelte. Deelnemers krijgen achteraf een attest.Terug naar overzicht

Theorie: Stationsstraat 3, Eke (cc De brouwerij 'de torenzaal'), Praktijk: Drapstraat 92A, Nazareth (parkbegraafplaats)

Startplaats

26 November 2022 | 08u30

Start

26 November 2022 | 16u00

Einde

40 euro

prijs

Herfst

Seizoen
Delen

Uw bestelling

Koop hier onze producten

Knotcursus - 26 november 2022 - Nazareth - 9 tot 16.00 uur - VOLZET €40,00 | aantal beschikbaar: 0

Locatie theorie: Stationsstraat 3 Eke (cc De brouwerij 'de torenzaal')

Locatie praktijk: Drapstraat 92A Nazareth (parkbegraafplaats)

 

Knotbomen beheren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn wel wat vaardigheden en kennis voor nodig om beheerwerken op een velige en correcte manier uit te voeren. Een goed beheer is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat knotbomen gezond blijven en niet uitscheuren. 

Daarom organiseren we samen met het Praktijkcentrum voor tuin- en landbouw (PCLT) een knotcursus. De cursisten leerden in de voormiddag bij over de groeifasen en innerlijke werking van bomen, over verschillende snoeitechnieken en de ecologische waarde van knotbomen. In de namiddag zetten ze theorie om in de praktijk en oefende men enkele veltechnieken met de kettingzaag.

Inschrijven: de plaatsen zijn beperkt tot 10! Op zaterdag 3 december houden we een tweede cursus met exact dezelfde inhoud!

Knotteam: Heb je na de cursus de smaak te pakken en wil je graag deel uitmaken van ons knotteam? Schrijf je in op www.goedgeknot.be en wij zoeken een locatie waar je kan knotten in ruil voor het hout.

BELANGRIJK: DUID HIERONDER HET GEWENSTE AANTAL INSCHRIJVINGEN AAN (staat standaard op 0)Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.