Cursus knot- en hakhoutbeheer

In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om goed met de kettingzaag te werken. De cursus omvat een theorie- en praktijkgedeelte. Deelnemers krijgen achteraf een attest. De lesgever voorziet het materiaal: een kettingzaag en bescherming. Er wordt geen middageten voorzien, er is wel koffie en water beschikbaar.Terug naar overzicht

Theorie: WZC Avondzegen, Moeie 37, 9900 Eeklo, Praktijk: Lange Moeiakker, 9900 Eeklo

Startplaats

2 December 2023 | 08u30

Start

2 December 2023 | 17u00

Einde

38 euro

prijs

Herfst

Seizoen
Delen

Uw bestelling

Koop hier onze producten

Cursus knot- en hakhoutbeheer - 2 december 2023 - Eeklo - 8.30 tot 17.00 uur - €38,00 | aantal beschikbaar: 0

Locatie theorie: WZC Avondzegen, Moeie 37, 9900 Eeklo

Locatie praktijk: Lange Moeiakker, 9900 Eeklo

Knotbomen beheren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn wel wat vaardigheden en kennis voor nodig om beheerwerken op een velige en correcte manier uit te voeren. Een goed beheer is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat knotbomen gezond blijven en niet uitscheuren. 

Daarom organiseren we samen met het Praktijkcentrum voor tuin- en landbouw (PCLT) een knotcursus. De cursisten leren in de voormiddag bij over de groeifasen en innerlijke werking van bomen, over verschillende snoeitechnieken en de ecologische waarde van knotbomen. In de namiddag zetten ze theorie om in de praktijk en oefenen we enkele veltechnieken met de kettingzaag.

De lesgever voorziet het materiaal: een kettingzaag en bescherming (PBM's). Er wordt door ons geen middageten voorzien, er is wel koffie en water beschikbaar.

Knotteam: Heb je na de cursus de smaak te pakken en wil je graag deel uitmaken van ons knotteam? Schrijf je in op www.goedgeknot.be en wij zoeken een locatie waar je kan knotten in ruil voor het hout.

BELANGRIJK: DUID HIERONDER HET GEWENSTE AANTAL INSCHRIJVINGEN AAN (staat standaard op 0)Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen