Participatieavond 'Aantrekkelijke stadsrand' in Lievegem

Gemeente Lievegem, Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en Toerisme Meetjesland nodigen je graag uit op de tweede participatieavond voor het project ‘Aantrekkelijke Stadsrand’. We focussen op de Vallei van de Oude Kale en de Vinderhoutse Bossen.

Inschrijven

Grote Raadzaal, Kasteeldreef 72, Lievegem

Startplaats

15 mei 2024 | 19u00

Start

15 mei 2024 | 21u00

Einde

gratis

prijs
Delen

‘Aantrekkelijke Stadsrand‘ werd opgestart door Toerisme Meetjesland. Het project heeft als doel om samen met de bewoners, ondernemers en verenigingen van de Meetjeslandse zijde van de Gentse kanaalzone een aantal plekken extra in de verf te zetten door een éxtra laagje lokale saus toe te voegen. Onder andere gemeente Lievegem is partner in het project. In deze gemeente werden drie locaties geselecteerd. Het co-creatieproces voor twee van deze locaties wordt begeleid door Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei (RLML), namelijk in de Vallei van de Oude Kale en aan de Vinderhoutse Bossen. Deze twee ‘locaties’ zijn uniek in het project omdat het ruimere zones betreft. De in totaal 10 locaties die geselecteerd werden in onze Aantrekkelijke Stadsrand zullen met elkaar verbonden worden door verschillende fiets- en wandelroutes.

Wat deden we op de eerste participatieavond?

We verzamelden mooie herinneringen, de sterktes van de omgeving, boeiende toekomstbeelden en aandachtspunten.

En daarna?

Op de tweede participatieavond (15/05) koppelen we alle informatie terug en kiezen we met z‘n allen welke locatie en/of welke soort extra laag we gaan toevoegen aan deze twee Lievegemse parels.

Wie is er uitgenodigd?

Om van dit project een duurzame parel te maken, is absoluut iedereen welkom: inwoners, verenigingen, ondernemers, adviesraden,... We werken samen als ecosysteem. Samen gaan we op zoek naar welke extra laag we kunnen toevoegen aan één of meerdere plaatsen in/rond zowel de Vallei van de Oude Kale als in/rond de Vinderhoutse Bossen.

Aandachtspunt

Binnen dit project gaan we niet aan de slag om knelpunten in ruimtelijke planning op te lossen. Het is een project waarbij we met de lokale gemeenschappen aan de slag willen gaan om van de rand van de Gentse kanaalzone een florerende bestemming te maken. Welke vorm dit moet krijgen en wat er ‘verteld’ moet worden aan de bezoeker, daar gaan we samen naar op zoek.

Inschrijven

De toegang is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Kan je niet aanwezig zijn op het participatiemoment, maar blijf je wel graag op de hoogte van het project? Vul dan ook het formulier in en we sturen je het verslag door.

Schrijf je in