Hulp landschappelijke inkleding windturbine

Op zondag 27 november 2022 plant de Provincie samen met energiecoöperatie Volterra cvso een houtkant aan langs de toegangsweg van de windturbine achter de Huysmanhoeve in Eeklo. Iedereen is welkom om kennis te maken of om mee te helpen planten. Afspraak aan de toegangsweg naar de turbine, Peperstraat te 9900 Eeklo.Terug naar overzicht

Peperstraat, Eeklo (ter hoogte van de toegangsweg naar de turbine, ten zuiden van de brug over de E34, Peperstraat)

Startplaats

27 November 2022 | 10u30

Start

27 November 2022 | 00u30

Einde
Delen

 

Uitnodiging landschappelijke inkleding windturbine

Op zondag 27 november 2022 plant de Provincie samen met energiecoöperatie Volterra cvso een houtkant aan langs de toegangsweg van de windturbine achter de Huysmanhoeve in Eeklo. Iedereen is welkom om kennis te maken of om mee te helpen planten. Afspraak aan de toegangsweg naar de turbine, Peperstraat te 9900 Eeklo.

Volterra zaaide in het voorjaar samen met de coöperanten een bloemenweide aan de voet van de turbine. Om de actie kracht bij te zetten wordt nu ook een houtkant aangeplant langs de toegangsweg. De planten voor dit initiatief worden voor 100% gefinancierd door de Provincie via de actie “Beplant het landschap”. Volterra is een coöperatieve vennootschap die in het Meetjesland duurzame energie mee wil ontwikkelen. Een groep burgers, die zich verenigen en hun energie zelf willen produceren, onafhankelijk van de grote producenten.

Programma

• 10.30 uur: onthaal
• 10.45 uur: verwelkoming door Riet Gillis, gedeputeerde bevoegd voor Klimaat en Energie, Milieu en Natuur & Marc De Vos, voorzitter Volterra cvso
• 11.00 uur: start plantactie van 250m houtkant. Voorzie gepast schoeisel en breng je spade mee!
• 12.30 uur: verwacht einde/nabespreking bij een warme tas, lokale soep

Praktisch

Zondag 27 november 2022 van 10.30 uur tot 14 uur
Adres: Peperstraat, Eeklo (ter hoogte van de toegangsweg naar de turbine, ten zuiden van de brug over de E34, Peperstraat)
Vlot parkeren kan op de parking van de Huysmanhoeve (Bus 1, 9900 Eeklo). Van daaruit ongeveer 300 meter te voet.


Wil je zelf een houtkant, bomenrij, hoogstamboomgaard of bosje aanplanten?

Kijk dan hier of jouw project aan de voorwaarden voldoet.

Meer informatie

Samen werken we aan een klimaatgezond landschap!


Lees meer over het plantmoment