Bloesemfietstochten - omgeving Eeklo & Drongengoed

Geniet tijdens een fietstocht op eigen tempo van verschillende fruitboomgaarden in het Meetjesland. Tijdens de bloeiperiode, in het voorjaar, is de tocht op zijn mooist.Parking Provinciaal domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, Eeklo

Startplaats

44km

Afstand

gratis

prijs

Lente

Seizoen
Delen

Half april is vaak de periode waarin hoogstamboomgaarden op hun mooist zijn, met bloeiende fruitbomen die bij velen nog meer lentekriebels opwekken. Voor veel mensen is een fietstochtje de ideale manier om van deze prachtige tijd te genieten. Maar op andere momenten is deze fietstocht absoluut de moeite waard! Geniet op eigen tempo van verschillende fruitboomgaarden in het Meetjesland. De infopunten onderweg zijn slechts tijdelijk.

Noordelijke Bloesemfietstocht - omgeving Eeklo - Drongengoed (44 km)

Startplaats: Provinciaal domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, Eeklo
Parkeren: parking Het Leen (let op het sluitingsuur!)

Deze fietstocht telt ongeveer 44 km en gaat van Het Leen via de Huysmanhoeve naar verschillende boomgaarden in Eeklo, Maldegem en Oostwinkel. Onderweg passeren we de boomgaard aan de Drongengoedhoeve. Via Oostwinkel gaat het terug naar Het Leen.

Deze fietstocht kwam tot stand in het kader van het LEADER-project ‘Biodiverse boomgaarden en hooilanden’, een samenwerking tussen Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en Natuurpunt & Partners Meetjesland. Het project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.