Bloesemfietstochten - omgeving Aalter – Drongengoed – Lievegem

Geniet tijdens een fietstocht op eigen tempo van verschillende fruitboomgaarden in het Meetjesland. Tijdens de bloeiperiode, in het voorjaar, is de tocht op zijn mooist.Bellemstraat of Drongengoedhoeve, Aalter

Startplaats

43km

Afstand

gratis

prijs

Lente

Seizoen
Delen

Half april is vaak de periode waarin hoogstamboomgaarden op hun mooist zijn, met bloeiende fruitbomen die bij velen nog meer lentekriebels opwekken. Voor veel mensen is een fietstochtje de ideale manier om van deze prachtige tijd te genieten. Maar op andere momenten is deze fietstocht absoluut de moeite waard! Geniet op eigen tempo van verschillende fruitboomgaarden in het Meetjesland. De infopunten onderweg zijn slechts tijdelijk.

Zuidelijke Bloesemfietstocht - omgeving Aalter – Drongengoed – Lievegem (43 km)

Startplaats: Bellemstraat, Aalter of Drongengoedhoeve
Parkeren: Bellemstraat, Aalter of Krakeelparking

Deze fietstocht van ongeveer 43 km start in Bellem en passeert langs de Drongengoedhoeve en boomgaarden rond de dorpskernen van onder meer Ursel, Maldegem en Oostwinkel.

Deze fietstocht kwam tot stand in het kader van het LEADER-project ‘Biodiverse boomgaarden en hooilanden’, een samenwerking tussen Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en Natuurpunt & Partners Meetjesland. Het project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.