Erfgoedmateriaal over boomgaarden en fruit (periode 1850-1970)

Wij zijn op zoek naar waardevol materiaal dat ons kan helpen om de geschiedenis van boomgaarden en de teelt van fruit in de periode 1850-1970 in kaart te brengen. Of je nu oude foto's, kaarten, postkaarten, documenten, verhalen of andere unieke bronnen hebt, we willen graag jouw bijdrage ontvangen om een diepgaand beeld te schetsen van deze historische periode.Delen

Wij zijn op zoek naar waardevol materiaal dat ons kan helpen om de geschiedenis van boomgaarden en de teelt van fruit in de periode 1850-1970 in kaart te brengen. Of je nu oude foto's, kaarten, postkaarten, documenten, verhalen of andere unieke bronnen hebt, we willen graag jouw bijdrage ontvangen om een diepgaand beeld te schetsen van deze historische periode. We focussen op ons werkingsgebied, dus materiaal uit de gemeenten: Aalter, Assenede, Deinze, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zulte.

Wat we zoeken:

  • Beeldmateriaal: Foto's, dia's, tekeningen, schilderijen of andere dragers die boomgaarden en fruitteelt tonen.
  • Kaartmateriaal: Historische kaarten en plattegronden met betrekking tot boomgaarden en fruitteelt.
  • Postkaarten: Oude ansichtkaarten met afbeeldingen van boomgaarden, fruitbomen, of gerelateerde scènes.
  • Documenten: Brieven, tijdschriften, brochures, en andere geschreven bronnen over boomgaarden en fruitteelt.
  • Verhalen en herinneringen: Persoonlijke verhalen, anekdotes en herinneringen van mensen die betrokken waren bij boomgaarden of fruitteelt in deze periode.

Hoe kun je bijdragen?

Je kunt je materiaal delen door een digitale kopie te sturen naar info@RLML.be. Als je fysieke objecten wilt delen, neem dan contact met ons op om verdere afspraken te maken.

Waarom is je bijdrage belangrijk?

Door deze historische bronnen te verzamelen, kunnen we een rijk en gedetailleerd beeld creëren van hoe boomgaarden en fruitteelt zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Dit erfgoedmateriaal zal worden gebruikt voor educatieve doeleinden binnen het LEADER-project Biodiverse Boomgaarden en Hooilanden.