Goed Geknot: samenwerken voor duurzaam landschapsbeheer

Als Regionaal Landschap is het behoud en versterken van het prachtige landschap een van onze belangrijkste taken. De karakteristieke knotbomen en houtkanten vormen schitterende lijnvormige structuren in het landschap met tal van (ecologische) functies. Steeds minder eigenaren zijn in staat, of willen zelf, de nodige onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Onze oplossing: het platform 'Goed Geknot'.Terug naar overzicht
Delen

 

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei (RLML) zoekt altijd naar:

  • Knotbomen en houtkanten in het landschap die beheer nodig hebben.
  • Mensen uit de streek die in de late herfst & winter buiten willen helpen in het landschap.

Steeds minder eigenaren zijn in staat of bereid om de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Onze oplossing: het ‘Goed Geknot-platform’. 

Eigenaren van knotbomen en houtkanten in het landschap kunnen eenvoudig zelf een 'knotopdracht' aanmaken aan de hand van enkele vragen en recente foto's. RLML beheert de opdrachten en probeert vervolgens een team van knotters toe te wijzen. Zij nemen contact op en voeren het beheer op een kwalitatieve manier uit, waarbij ze het dikste brandhout als tegenprestatie ontvangen.

Voor knotters die op zoek zijn naar lokaal en duurzaam hout, biedt hetzelfde platform de mogelijkheid om zich aan te melden. Of je nu bedreven bent in het knotten van bomen, dit wilt leren, interesse hebt om samen met vrienden een knotteam op te zetten, of wilt aansluiten bij een bestaand knotteam, het is allemaal mogelijk!

Registreren kan via  www.goedgeknot.be en wij helpen jou graag verder!