Machinale knotmarathon

Om de kosten van het beheer van knotbomen en houtkanten en het versnipperen te drukken, zetten we onder andere in op een groepsaankoop waarbij machinaal wordt geknot. Een ‘knotmarathon’ dus. We richten ons hierbij op particulieren, landbouwers én openbare besturen.



Terug naar overzicht
Delen

 

Machinale knotmarathon

Duurzaam beheer van houtkanten en knotbomenrijen behoort tot de kerntaken van een Regionaal Landschap. In het kader van het LEADER-project ‘Houtige biomassa, de keten sluiten’ trachten we lokale en kwalitatieve houtsnippers te bekomen. Om de kosten van het beheer en het versnipperen te drukken, zetten we onder andere in op een groepsaankoop waarbij machinaal wordt geknot. Een ‘knotmarathon’ dus. We richten ons hierbij op particulieren, landbouwers én openbare besturen.

Om te kunnen intekenen moet de aanvraag voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • Een houtkant of knotbomenrij 
  • Laatste beheer voor 2018
  • De aanplant is vlot bereikbaar & het terrein berijdbaar met rupskraan/tractor

Inschrijven is vrijblijvend en kan tot eind juni, we streven ernaar om via gebundelde opdrachten een scherpe prijs te bekomen. De kwaliteit van de uitgevoerde werken wordt gewaarborgd en er is de mogelijkheid om een beheerplan op te maken. De bekomen houtsnippers worden lokaal gebruikt en kunnen na het drogen de brandstof zijn voor de biomassaketel in het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve. 



Ik wens meer info en/of schrijf me in