Steenuilennestkast te huur in Eeklo

De Vrombautsput in Eeklo is een ideale locatie voor de steenuil, alleen ontbrak het daar een beetje aan geschikte nestgelegenheid. Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen heeft er nu een steenuilennestkast opgehangen in een opgroeiende eik.Terug naar overzicht
Delen

 

Steenuilennestkast te huur in de Vrombautsput in Eeklo

De steenuil is de kleinste en meest aaibare uilensoort in onze streek. Hij is graag overdag actief
waardoor je hem geregeld ziet zonnen op een paaltje of een knotwilg langs een weiland. Het dieet van de steenuil bestaat uit regenwormen, insecten, muizen en kikkers. Zijn favoriete schuilplaatsen zijn hagen en houtkanten. Broeden doet hij graag in knotbomen, oude schuren, en hoogstamfruitbomen. Het verdwijnen van deze broedplaatsen is een bedreiging voor de steenuil.

De Vrombautsput in Eeklo is een ideale locatie voor de steenuil, alleen ontbrak het daar een beetje aan geschikte nestgelegenheid. Gerrit en Walter van de Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen hebben een steenuilennestkast opgehangen in een opgroeiende eik, omgeven door braamstruweel en uitkijkend op een hooiland waar hij voedsel kan zoeken. Stad Eeklo gaf toestemming en financierde samen met Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei de nestbak.

Hoe kan jij steenuilen helpen?

Plant hagen, houtkanten, knotbomen en hoogstamfruitbomen aan. Contacteer ons voor de subsidiemogelijkheden.

Plaats een broedkast op een geschikte plaats. Je kan bij ons een broedkast bestellen tegen gesubsidieerd tarief (provincie Oost-Vlaanderen). We geven graag advies over wat een geschikte locatie is en wat niet.

Gebruik een steenuilenvriendelijke drinkbak. Steenuilen verdrinken vaak in oude badkuipen die als drinkvoorziening voor vee worden geplaatst. De drinkbakken worden ook gesubsidieerd.

Zie je regelmatig een steenuil in je buurt? Wens je meer info? Contacteer ons!

© Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen
© Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen
© Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen
© Vogelwerkgroep Noord-Oost-Vlaanderen