Veerkrachtig Meetjesland

Veerkracht is de kracht om terug te veren en je aan te passen aan stress of negatieve veranderingen. Zin om ook iets aan jouw veerkracht te doen?Terug naar overzicht
Delen

 

Veerkrachtig Meetjesland

Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Maldegem, Zelzate, Logo Gezond+, Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en Eerstelijnszones Meetjesland organiseren een spreukenwandeling van 1 tot 10 oktober. Op verschillende plaatsen in het Meetjesland worden spreuken op het raam geschreven. Via een uitgestippelde wandeling kun je er verschillende ontdekken.

Spreukenwandeling

De eerste tien dagen van oktober vindt de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ plaats. Een initiatief dat mentaal welbevinden in de kijker plaatst. Dit jaar staat in teken van ‘kracht’ en dit willen we ook in het Meetjesland onder de aandacht brengen door een spreukenwandeling. 

In verschillende gemeenten zullen er verschillende veerkrachtige spreuken op ramen geschreven worden. Via een wandeling kun je die ontdekken. Sommige spreuken bevatten een rode letter(s) waarmee je een woord kunt vormen. Stuur dit woord door via het antwoordformulier en maak kans op een prijs!

Stress en tegenslag maken deel uit van ons leven en kunnen je soms serieus uit evenwicht brengen. Veerkracht is het vermogen om terug te veren na tegenslagen en je aan te passen aan stress of negatieve veranderingen. Je kan je veerkracht voor een stuk zelf versterken, maar ook de mensen rondom jou spelen hierin een rol. We hebben allemaal nood aan verbondenheid en erkenning. Jouw betrokkenheid bij anderen kan wonderen doen voor hun veerkracht! Dus wandel mee en laat je inspireren door de veerkrachtige spreuken in jouw gemeente of stad.

Veerkrachtige banken

Tijd doorbrengen in de natuur heeft een positieve invloed op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Op verschillende locaties in het Meetjesland vind je nu veerkrachtige banken. Aan deze rustige zitplaatsen vind je per locatie een unieke oefening voor mentale gezondheid waarbij natuur centraal staat. Op deze manier kan je zowel mentaal als fysiek weer even tot rust komen. Bij deze rustpunten vind je ook vogelnestjes waar je (anoniem) briefjes in kan achterlaten. Op dit briefje schrijf je zorgen die je wil loslaten of een goede raad die je wil delen. Je mag ook de briefjes van anderen lezen, zo voel je je minder alleen in je zorgen. Of misschien lees je wel een levenswijsheid die je op weg helpt? Deze banken zijn dus een rustig toevluchtsoord waar je kan ontspannen, nadenken en werken aan je mentale veerkracht.