Vergroening van woonzorgcentrum De Linde in Lievegem

WZC De Linde in Waarschoot (Lievegem) plant 66 struikjes en 6 bomen met de hulp van RLML, ECD Paradox en vrijwilligers.Terug naar overzicht
Delen

 

Vergroening van woonzorgcentrum De Linde in Lievegem

Het is algemeen geweten: de natuur heeft een positieve invloed op mensen, zowel fysiek als mentaal. Dit geldt in het bijzonder voor mensen in woonzorgcentra voor wie de zeer nabije omgeving nog belangrijker is. Het project Zilvergroen speelt in op deze nood. In december plantten we in het kader van dit project met de hulp van vrijwilligers 293 stuks plantgoed en 1500 bloembollen in WZC Veilige Have in Aalter. Ook bij woonzorgcentrum De Linde hebben ze de boodschap begrepen: vrijwilligers zorgden er met onze hulp voor de aanplant van 72 stuks plantgoed.

Het hoeft niet te verbazen dat zorginstellingen steeds meer inzetten op vergroening van hun buitenruimte. Het effect van de natuur op iemands gezondheid is namelijk het sterkst voor de meest kwetsbare groepen, zoals ouderen. Een natuurlijke omgeving verbetert de kwaliteit van de zorg én biedt voordelen voor de natuur. 

“We willen zorginstellingen, maar ook anderen, vooral inspireren met dit project”, stelt Thaïsa Van Speybroek, medewerker bij Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei (RLML). “We maakten in samenspraak met wzc De Linde een plan op en dankzij een sterk team van vrijwilligers kunnen de bewoners binnen enkele maanden genieten van al dat prille groen!”

Het project Zilvergroen werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.