Rolstoel- en rollatortoegankelijke routes in eigen streek

Het overzicht bevat twee routes per gemeente of stad uit ons werkingsgebied.gratis

prijs
Delen

 

Als rollator- of rolstoelgebruiker is natuurbeleving allesbehalve vanzelfsprekend. Organisaties zoals Camino brengen rolstoel- en rollatortoegankelijke routes in kaart. We merken echter dat het aanbod van uitgestippelde routes in onze streek zeer beperkt is. Daarom maakten we een overzicht van rollator- en rolstoeltoegankelijke routes in eigen streek, zonder daarbij volledigheid na te streven. Dit overzicht is een verzameling van reeds bestaande routes, waaronder enkele Camino-routes, en zelf uitgestippelde lussen. Het overzicht bevat twee routes per gemeente of stad uit ons werkingsgebied. Dit werk is louter bedoeld om organisaties zoals Camino en toeristische organisaties te helpen om hun aanbod in onze streek te verruimen.

Tijdens de inventarisatiefase merkten we dat het als rollator- of rolstoelgebruiker allesbehalve evident is om een passende route te vinden. Ook de routes in ons overzicht zijn niet vrij van hindernissen, waar mogelijk zochten we een alternatieve weg. Toch is het niet uitgesloten dat er ondanks enkele inspanningen nog steeds enkele knelpunten op de routes aanwezig zijn. Gebruikers mogen ons deze steeds melden. We hopen dat dit overzicht mensen helpt om op pad te gaan!

 

Download het routeoverzicht Download het routeoverzicht (lage resolutie en sneller) Download de printvriendelijke versie Download de printvriendelijke versie (lage resolutie en sneller)

Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

© Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei