Samenaankoop Zaad op Maat

Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, maar is een heerlijk buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Ook akkervogels profiteren mee van het voedsel en de dekking!Delen

 

Samenaankoop Zaad op Maat

Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, het is ook een heerlijke buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het voedselaanbod (insecten en zaden) en dekking.

Woon je in ons werkingsgebied (Aalter, Assenede, Deinze, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zulte)? Dan kan je via Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. We organiseren dit jaar een groepsaankoop voor twee zaadmengsels en dat per 0,5kg, 1kg of 5kg. Deze actie is op maat van zowel landbouwers, natuurverenigingen, imkersbonden, scholen, gemeentebesturen, jagers als particulieren.

De actie voor 2023 is afgelopen, in 2024 houden we een nieuwe actie!

Akkervogelmengsel: haver, gerst, zomertarwe, huttentut, bernagie, boekweit, zonnebloem, vlas (zaaidichtheid: 50 kg/ha)

Bijenmengsel: boekweit, bladrammenas, bernagie, dille, gele mosterd, facelia, goudsbloem, korenbloem, koriander, juffertje in 't groen, groot kaasjeskruid (zaaidichtheid: 10 kg/ha)

Geelgorsgebied

De geelgors geven we graag een extra duwtje in de rug. Wie een perceel heeft van meer dan 400 m² in de ruime omgeving van de Rijkestraat in Oosteeklo (Assenede) mag ons rechtstreeks contacteren via helene.quide@RLML.be. Misschien is dan zelfs een extra vergoeding mogelijk!

Landbouwers

Landbouwers kunnen een subsidie krijgen via de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Wij richten ons op wie geen beroep kan doen op subsidies via VLM en toch een behoorlijke oppervlakte wil inzaaien, zoals bijvoorbeeld gepensioneerde landbouwers, particulieren, jagers en gemeenten.

Meer info? Contacteer onze medewerker natuur, Hélène.

Lees de brochure